Cuma, Şubat 27

Sizce 50 Yıl İçinde Dünyadaki Yenilikler Ne Olucak?

Bilindiği gibi ilk bilgisayar 20. yüzyılın ortalarında çıktı fakat çok büyüktü (bir oda kadar) ve hafızası da şimdiki Cd lerden çok çok daha azdı.Yinede büyük bir miktarda enerji tüketiyorlardı.İnternet ise 1960'lı yılların ortasında bulundu.1981 yılında ise ilk Windows satışa sunuldu ve bununla birlikte birçok gelişme yaşandı. 30 Ocak 2007 tarihinde ise Windows Vista piyasaya çıktı.

Neyse şimdi geçmişi bir yana bırakalım ve gelecekte neler olabilir diye düşünelim:

Öncelikle her geçen günde teknoloji ilerliyor yenilikler bulunuyor.Belki de filmlerde olduğu gibi ışınlanabileceğiz.Bir yerden bir yere çok hızlı bir şekilde hareket edebileceğiz.


Belki yeni robotlar icat edilecek ve işlerimizin çoğunu onlar yapabilecek.Fakat bunun sonucunda tembellik ortaya çıkabilir.Herşeyi robotlar yaparsa insanların yapacak işleri kalmayabilir ve şişmanlayabilirler.

Herkesin de düşündüğü gibi uçan arabalar çok yaygınlaşabilir.


Belki de başka gezegenlerde yaşayabileceğiz(Sanırım başka gezegenlerde yaşamak için yapay atmosfer çalışmaları yapılıyor).

Bunların hepsi 50 yıl içinde olmayabilir.Ama yinede bugünün teknolojisi varken bunları hayal etmek o kadar da zor birşey değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder